6. Veiligheid

 terug naar Zorg, Welzijn en Wonen Index

 

Campagne Senioren en Veiligheid.

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom is 1 april vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen de Senioren en Veiligheidsmaand gestart. Senioren krijgen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken  Lees hier verder...

 

Senioren en veiligheid 

 senioren en veiligheid afb

 

Oplichters worden steeds slimmer.

Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen van hun privégegevens of bezittingen te beroven. Tijdens de coronacrisis zien we bijvoorbeeld oplichters die zich voordoen als verpleger en u zogenaamd komen prikken. Of een bankmedewerker die even bij u langskomt, omdat u niet naar de bank kunt komen. Iedereen kan slachtoffer worden van dergelijke trucs, ook ouderen.

Daarom hebben het ministerie van Justitie en Veiligheid en zijn partners de handen ineengeslagen om voorlichting te geven over de verschillende methodes van deze oplichters.

 

Meest voorkomende methodes zijn:

 

- Meekijken met pinnen

- Babbeltrucs

- Hulpvraagfraude (via bijv. WhatsApp)

- Phishing

- Spoofing

 

Op deze website vindt u informatie over deze meest voorkomende methodes die criminelen gebruiken. En krijgt u tips om dergelijke oplichting te voorkomen.

Als u deze website wilt bezoeken klik dan op : Senioren en Veiligheid

 

 

  terug naar Zorg, Welzijn en Wonen Index