10. Overige Onderwerpen

 terug naar Zorg, Welzijn en Wonen Index

 

Publiekscampagne “De Waarde van Ouder Worden"

De campagne focust op de meerwaarde van ouder worden is begin november gestart. Meerwaarde is waarde die je ontwikkelt naarmate je ouder wordt. Deze meerwaarde wordt met mooie persoonlijke verhalen in beeld gebracht. Deze verhalen worden in verschillende media en via verschillende kanalen filmpjes en beelden gedeeld. 

Al het  materiaal op de website kan vrij worden gebruikt in de lokale en regionale media en via ieders eigen communicatiekanalen.
Elk beeld/filmpje toont een authentiek/persoonlijk verhaal over de waarde van ouder worden. Er zijn ook verhalen van twee bekende Nederlanders: Gerda Havertong en Gijs Wanders.

Door op onderstaande link te klikken komt u op de website
www.dewaardevanouderworden.nl

 

Consumentenbond

De Consumentenbond heeft de VGM toestemming verleend om een drietal belangrijke rapporten op haar VGM website te plaatsen:

 

Kosten verzorgingshuis

Verhuizen naar een verzorgingshuis is geen gemakkelijke stap en kost vaak ook nog geld, maar lang niet zoveel als de instellingen doen geloven.

 

Leeftijdsdiscriminatie

Te oud voor ..... hoor je vaak. Bijna 65? Dan ben je nog niet jarig, als het aan menig verzekeraar ligt. Oudere klanten krijgen een hogere premie 'cadeau' en nieuwe klanten staan voor een dichte deur.

 

Maak gebruik van de verwijzing naar een Mini Belastinggids voor Senioren.

U kent misschien de ouderentoeslag, de ouderenkorting en de bekende aftrekposten zoals de zorgtoeslag en de aftrek voor giften. Maar er zijn meer belastingregels die gunstig voor u kunnen uitpakken als u de pensioenleeftijd bereikt. Het boek Belastinggids voor senioren helpt u deze kansen te benutten. 

Zie: Belastinggids voor senioren

 

 Consumentenrecht

De website van de SVB maakt u op overzichtelijke wijze wegwijs in het recht, en is vooral gericht op consumenten.

* Hoe pakken we iets aan?

* Waar moeten we allemaal aan denken?

* Zien we niet iets over het hoofd?

De indeling van de website in overzichtelijke hoofdgebieden maakt het zoeken eenvoudig. De inhoud van de site helpt u om de juiste voorbereidingen te kunnen treffen voordat u aan een meer ingewikkelde zaak begint of ermee te maken krijgt.

De website is in heldere taal geschreven en bevat veel voorbeelden. Bovendien zijn interessante checklists beschikbaar. En voor specifieke gevallen en situaties wordt naar andere websites verwezen.

  

 terug naar Zorg, Welzijn en Wonen Index