6. Links m.b.t. pensioenen

 

terug naar pensioenen index

 

Hieronder enkele organisaties en begrippen waar gepensioneerden direct mee te maken kunnen krijgen.

 

logo pme 2021

 

Bedrijfstakpensioenfonds Metalektro / PME

PME, het Pensioenfonds van de Metalektro, is van en voor de werkgevers en werknemers in de bedrijfstak. PME zorgt voor een eigentijds en flexibel pensioen, tegen zo laag mogelijke kosten. Nu en in de toekomst.

Website PME

 

koepel gepensioneerden logo

Koepel Gepensioneerden

De grootste seniorenorganisatie in Nederland, met voor de belangenbehartiging inzetbare deskundigheid op de terreinen pensioenen en inkomen, zorg, welzijn en wonen. Aangesloten zijn ruim 150 organisaties van gepensioneerden en de seniorenorganisaties KBO-Brabant en FASv.leden) en lid van AGE Europe.  

website Koepel Gepensioneerden

 

De Nederlandse Bank

De Nederlandse Bank (DNB) maakt zich sterk voor Financiƫle stabiliteit en draagt daarmee bij aan een duurzame welvaart in Nederland. Zij houdt toezicht op pensioenfondsen en beoordeelt de kwaliteit van hun bestuurders. Er staat op de website erg veel informatie over pensioenen en pensioenfondsen.

website Nederlandse Bank

 

Pensioenbegrippen

Een heldere omschrijving van de meest voorkomende begrippen in de pesioenwereld vindt u op onderstaande website.

website Pensioenbegrippen

 

PensioenPower

Ver weg of dichtbij; voor iedereen komt er een moment dat hij of zij met pensioen gaat. Hopelijk hebt u het dan financieel goed geregeld zodat u ook na uw werkzame periode de dingen kunt doen die u graag wilt doen. Op de website Pensioenpower draait het om verbetering van uw ouderdomspensioen. Voor de meesten van ons is dat geen overbodige luxe. De pensioenregelingen worden alsmaar soberder en het risico komt steeds meer bij de werknemer te liggen. Daarnaast is er nog altijd sprake van overschatting; veel mensen krijgen een lager pensioen dan ze denken.

website Pensioenpower

 

Mijn Pensioenoverzicht

Op de website "Mijn Pensioenoverzicht" krijgt u inzicht in het pensioen dat u al heeft opgebouwd en bij welke pensioenuitvoerder (pensioenfonds of -verzekeraar). Daarnaast krijgt u het verwachte pensioenbedrag na pensionering. Inclusief de AOW. Ook ziet u wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt. AOW en pensioen dat u al ontvangt wordt niet getoond.

 website Mijn Pensioenoverzicht

 

Ombudsman Pensioenen

Heeft u een klacht over uw pensioen of een vervelend geschil met uw pensioenuitvoerder? De Ombudsman Pensioenen behandelt klachten en geschillen over de uitvoering van uw pensioenreglement. De Ombudsman Pensioenen doet dat als onafhankelijke instelling.

 website Ombudsman Pensioenen

 

Pensioen Startpagina

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: pensioen. Deze site biedt u een uitgebreid overzicht van relevante links met betrekking tot pensioen, pensioenfondsen, verzekeraars en nog veel meer.

 website Pensioen Startpagina

 

 terug naar pensioenen index