Lettergrootte: Kleiner Origineel Groter

Terug naar ledenvoordeel index

geredgereedschap

 

Andere interessante websites:

NIBUD - Rekentools

U vindt hier informatie. tips en hulpmiddelen om meer inzicht in en grip op uw geld te krijgen. Niet alleen handig als u weinig te besteden hebt, maar ook als u een ruimer budget hebt.

Het Nibud heeft diverse tools ontwikkeld om mensen te ondersteunen bij het maken van financiële keuzes en zich voor te kunnen bereiden op bepaalde situaties.

U kunt een kostenindeling maken op basis van uw situatie en inkomen en dat vergelijken met wat anderen dar gemiddeld aan uitgeven , ook staan er suggesties bij hoe u kosten nog beter zou kunnen beheren en beheersen. Het Nibud is geheel onafhankelijk.

 

Wijzer in Geldzaken

Wijzer in geldzaken is de wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken.

Hierin staan ook een aantal rekenhulpen. Huishoudboekjes , pensioenchecker en hulp bij geldzorgen. Manieren om een pensioen aan te vullen.

Voordeel voor Ouderen

"Voordeel voor Ouderen" is bestemd voor iedereen boven de 50 jaar en verzamelt voor u alle belangrijke informatie die relevant is. Selecteert en analyseert deze en publiceert dit op haar website. "Voordeel voor Ouderen" is een site Voor Ouderen Door Ouderen.

Uw inkomen blijft gelijk of wordt zelfs minder, maar de kosten stijgen. Dan is het tijd om in te grijpen. Het zoeken naar geld kan beginnen. Zonder veel inspanning kunt u per maand aanzienlijk besparen. Ga naar praktische budget-tips om te kijken hoe het werkt.

Oudstanding

Outstanding is de arbeidsintermediair en loop baanspecialist voor mensen van 45 tot 75 jaar. Outstanding werkt actief aan het vergroten van kansen van de ervaren generaties op de arbeidsmarkt.

  

Wat is een Repair Café?

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!  Lees verder

 

Gered Gereedschap :  

Geef uw gereedschap een 2e leven via Gered Gereedschap!

 

Wellicht staat u met enige mijmering te kijken naar uw werkbank met daarop dierbare en veel gebruikte gereedschappen. Van minimaal goede maar liever nog uitstekende kwaliteit, want u weet: een goed vakman herken je aan zijn goed (onderhouden) gereedschap.

 

U herinnert zich de prachtige klussen die u, gewapend met technisch inzicht, doorzettingsvermogen  en creativiteit tot een goed einde bracht. Mooi was dat.

 

De gedachte bekruipt u: wel jammer, dat ik er zo weinig meer mee doe. Misschien dat ik er iemand anders blij mee kan maken? Wie zou hier nog wat mee kunnen? Weggeven aan de rommelmarkt, de kringloop of afvoeren naar de milieustraat? Dat zou eigenlijk best jammer zijn…

 

Herkent u deze overweging? Dan bieden we u graag een alternatief aan: Doneer uw gereedschap aan Stichting Gered Gereedschap!

 

Die niet-gesubsidieerde stichting is sinds 1982 actief in het verzamelen van (hand-)gereedschappen en (trap-)naaimachines en kleine werkplaatsmachines. Die worden in ruim 30 werkplaatsen in Nederland door vakbekwame vrijwilligers nagekeken en opgeknapt. Daarna gaan ze per container op transport naar vijf projectlanden in Afrika. Daar wordt dat gereedschap ingezet in de locale beroepsopleidingen voor jonge vrouwen en mannen, zodat ze economisch zelfstandig kunnen worden.

Meer leest u op de website:   Gered gereedschap !

 

Uw oude gereedschap kan dus opnieuw aan de slag! Lijkt u dat wat?

 

U kunt inleveren bij meer dan 350 punten in Nederland, o.a. bij Praxis.

Ook kunt u contact opnemen met een werkplaats van Gered Gereedschap in uw regio.

 

Wordt vrijwilliger!

Beginnen uw handen misschien te jeuken en denkt u: daar wil ik zelf aan meewerken? Er is vaak vraag naar vakbekwame technische vrijwilligers om ingebrachte gereedschappen en machines technisch te beoordelen, op te knappen en weer betrouwbaar te laten werken. Neem gerust contact op met een werkplaats hiervoor.

 

(Gepensioneerde)Vakmensen helpen Vakmensen ( in opleiding). Een mooie en uitvoerbare gedachte, zo aan het einde van dit jaar…

 

 

Terug naar ledenvoordeel index