5. Voor de Nabestaanden

Terug naar ledenvoordeel index

 

Voor de Nabestaanden, Alles geregeld voor nu en later

Alles goed geregeld voor nu en later. “Dat geeft rust!’’.
Goed geregeld! We denken of zeggen het regelmatig.Tegen onszelf of een ander. We vinden het immers fijn als zaken goed voor elkaar zijn. Dat geeft rust. Vooral dat wat we vandaag belangrijk vinden, krijgt onze aandacht. Maar hoe zit dat met de zaken van morgen?
Om je te helpen “Alles goed geregeld te krijgen voor nu en later”, onderstaand een aantal handreikingen.

 

Alles op een rijtje

Een document voor nu en later waarin je alle belangrijke zaken kunt vastleggen voor als het nodig is..Denk aan Pensioen & AOW gegevens, adressen / telefoonnummers, medische zaken, financiële verplichtingen, lopende bankrekeningen en verzekeringen, testament en of codicil, uitvaartwensen, donaties, abonnementen (dagblad, televisie) lidmaatschappen, internet wachtwoorden c.q. inlogcodes, etc. etc. Het document kun je via de doorverwijzing oproepen en naar eigen inzicht digitaal of handmatig invullen, wijzigen, aanvullen en onderhouden.

Meer weten, klik hier voor het document ´Alles op een rijtje´   (WORD document)

 

Social media regelen na overlijden.

Een document dat u helpt bij verwijderen van de gegevens van de overledene op de verschillende social media platforms. Met klem wijzen wij u erop dat dit overzicht absoluut niet compleet is, maar slechts een weergave van de meest bekende social platforms.

Meer weten, klik hier voor het document "Social media regelen na overlijden jan. 2022".

 

Schenken is leuker dan nalaten

We zijn het er allemaal over eens, dat schenken leuker is dan nalaten. Maar weet jij wat allemaal kan en mag, op het gebied van “Schenken en Nalaten”?. Er zijn veel mogelijkheden. Wat voor jou en degene aan wie je wilt schenken de beste keuze is, hangt ook af van je persoonlijke en financiële situatie. Goed om eens te vernemen wat kan en mag en na te denken over wat voor jou belangrijk is. Meer weten ga dan naar schenken waar op een overzichtelijke en begrijpelijke wijze alle facetten van schenken en nalaten worden beschreven.

 

Het levenstestament

Wie behartigt jouw belangen als je het zelf niet meer kunt? Stel je moet voor enige tijd naar het ziekenhuis en je weet niet hoe je er na de operatie aan toe bent. Of je verblijft voor langere tijd in het buitenland. Het kan ook zijn dat je een dagje ouder wordt. Dan neemt de kans toe dat je afhankelijk wordt van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken. In een levenstestament kun je zelf bepalen wie deze beslissingen voor je neemt. Ook kun je in een levenstestament bepalen of je wel of niet behandeld wilt worden of dat wel of niet euthanasie mag worden toegepast. Meer weten over, wat is een levenstestament, waar bestaat het uit, voor wie bestemd en hoe te regelen, klik dan hier.


Nalatenschap regelen

Iedereen heeft een nalatenschap. Dat zijn alle bezittingen en schulden die je achterlaat wanneer je overlijdt. De nalatenschap wordt verdeeld onder de erfgenamen. In een testament geeft je aan wie jouw erfgenamen zijn en welk deel zij krijgen. Heb je geen testament, dan bepaalt de wet dit. Meer weten, ga dan naar nalatenschap.

 

Terug naar ledenvoordeel index